onsdag 31 oktober 2012

En födelsedagsklänning.


Två veckor sedan fick jag en beställning på en klänning till en tösabit som blir ett år. Trots att jag har massor av beställningar kunde jag inte motstå denna, eftersom önskemålen på färgställningen var så fin. Finns ju inget roligare än att sy plagg man själv skulle kunna tänka sig behålla. Det blev klövertema och självklart lite tampella-blommor. Hoppas nu lilltösen får en riktigt fin födelsedag.





fredag 12 oktober 2012

Gammalt och nytt i samma fodral.


Det är trögt med energi just nu och det tar ut sig på min produktivitet. Därför förgyller jag bloggen med en gammal samt en ny favorit. Muminklänningar förstås.

Under mitt förra pass till sjöss fick jag TVÅ kassar (ikeakassar!) fulla med retrotyger av en arbetskompis som hade rensat i garderoberna. Vilken fröjd!! Som tack skulle jag sy en väska samt en muminklänning till henne. Nu har mina krassligheter ställt till det lite på sy-fronten men klänningen har jag åtminstone fått klar.


 Muminklänning stl. 104


Sist jag och Ronja var och hälsade på släkt och vänner i Finland sydde jag henne en "Finlands-klänning" med blåvita mumin och orangea fickor med äpplen på. Tycker om att använda kontrastfärger på fickorna så att dom kommer fram ordentligt.


Muminklänning stl. 98


 Fickor med fina äpplen.


 Fodrad med klövertyg.